Přírodní vína, často označována jako "natural wines", se stala populárnější alternativou. Tyto vína jsou vyráběna s důrazem na minimalizaci zásahůů člověka a zachování přírodních procesů po celou dobu výroby. Vinaři kladou důraz na původní postupy a tradiční metody, a to jak na vinici tak ve sklepě. Dnes se Biodynamická vína těší značné poularitě - její zásady aplikují stále více vindařů.

ORANŽOVÁ VÍNA

Oranžové víno se vyrábí lisováním bílých hroznů. Ponecháním šťávy v kontaktu se slupkou pak dochází k přirozené fermentaci. Biodynamická - naturální - autentická vína neobsahují žadné zbytečnosti a to je důvod, proč je prodávají prodávají v nejlepšíchrestauracích světa. 

Bonus - ráno budete mít o něco lehčí hlavu.

PET - NAT

PET - NAT je zkratkou Pétillent Naturel, což v překladu znamená "přírodně šumivé". Tento druh vína je lehký a stáčí se do lahví ještě během kvašení, bez kvasinek či jiných přísad. Tlak v láhvi je prakticky nepředvídatelný a otevírání může být občas zajímavé. Proto se musí podávat dobře vychlazené.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #